English Summary Sitemap

Suksess for karrierefestival

oksana_lite

Både studenter og festivalutstillere var fornøyde etter kveldens Vekstival – landets første karrierefestival. – For oss har det vært en knallsuksess, sa Katrine Selvik i KCA Deutag.

Takk til alle bidragsytere 

KCA Deutag hadde fullt hus og mange studenter som testet ut helikopterstyring med større og mindre hell.

Men det var ikke bare ingeniørene som var på karrierefestivalen. Her var det mange med ulik bakgrunn som var på jobbjakt.

– Jeg har veldig lyst på en jobb her i Bergen. Jeg har studert økonomi, men det er reiseliv som er den store interessen min. Og Vestlandet er et helt unikt turistmål, derfor har jeg lyst å gjøre noe innen den næringen, sa Oksana Panecrotova, på vei ut i en av Havsportsenterets ribbåt. Industriutvikling Vest på Mongstad hadde tatt med seg ribbåten for å vise litt av de aktivitetene som finnes i regionen.

Mer kunnskap om næring

Målet med karrierefestivalen Vekstivalen var å gjøre Bergens-studentene oppmerksomme på hvilke næringer som faktisk finnes i regionen, og treffe noen av dem som jobber i de mange sterke næringene.

– Studentene vet ikke så mye om næringene, så dette er nyttig, sa Tanja Hoel, leder for bransjeorganisasjonen Fiskerforum Vest, som stilte med sjømatquiz og et bugnende sushi-bord fra Lerøy.

Og studentene likte de de ble møtt med. Bahar Mozfar som studerer biologi ved Universitetet i Bergen synes det var så utrolig lett å komme i prat med de i som representerte næringslivet.

studenter_lite

Kristine Thorstensen som studerer Sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen., Natalia McParland som studerer juss i Lillehammer og Bahar Mozfar som studerer biologi ved Universitetet i Bergen.

– Vanligvis på karrieredager, synes jeg det er stivt og at det forventes at jeg sier alt det riktige. Men i dag var alle avslappet og var glad for å snakke med meg om mine muligheter i deres bransje.

– Jeg har lært mye nytt om mulighetene mine i dag. Jeg har møtt mange bedrifter jeg ikke visste om tidligere og det er godt å vite at det er et slikt mangfoldig og rikt næringsliv i byen som jeg gjerne vil fortsette å bo i, sier Kristine Thorstensen som studerer Sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen.

Mulighetene skal frem

Vekstivalen skal vise studentene hvilke muligheter som finnes i regionen. Studentene får se unike prosjekter som pågår, jobbmuligheter, og ikke minst hva regionen har å by på innen kultur, opplevelser og fremtidsplaner. Internasjonale krefter trår også til; et eget Linkedin-team stiller opp for å hjelpe studentene med å lykkes med CV-en og laste den opp på vekstlandet.no, hvor det kan finnes gode karriere muligheter. I tillegg er det satt sammen et eget HR-panel for å guide studenter som ønsker det inn i arbeidslivet.

Hovedbilde: Oksana Panecrotova er klar for ribbåten med Havsportveka.

Kommende arrangementer

Se alle

Aktuelt

Se alle
KARI D-SPIN ZERMATT

Avdanka kulekøyrar og gründer, Kari Traa

Det handlar om å sjå mogelegheiter. Velje noko du likar, og våge å satse! Les...

WISTA_Siri-og-Dyveke-1-of-1-1-300x196

Mentormøte for kvinner

Nå skal erfarne shippingkvinner i Bergen veilede de yngre jentene i bransjen. Mentormøtet skal bidra...

Laboratoriearbeid-Bergensregionen-Norge-BRB-00048-500

Søk på årets Trainee Vest stillinger!

For sjuende år på rad har Trainee Vest attraktive stillinger å tilby nyutdannede på jakt...